Ridderrennet på Beitostølen

– mulighetenes arena i 50 år

«Ridderrennet på Beitostølen – mulighetenes arena i 50 år» er ei minnebok over hvordan Ridderrennet oppstod og har utviklet seg gjennom 50 år. Boka er rikt illustrert med bilder helt fra 1960-tallet og fram til i dag. Her er også intervjuer, personlige historier og gode kommentarer.

Ridderrennet og Ridderuka er uløselig knyttet til Beitostølen og til blinde Erling Stordahl. Deltakerne har funksjonsnedsettelser, likevel utfolder de seg i langrenn, skiskyting, pigging, alpint – og på dansegulvet. Hver deltaker har sin egen ledsager gjennom hele uka.

Ridderrennet kjenner ingen grenser! I sentrum står gleden ved fysisk mestring, sosial utfoldelse og natur- og kulturopplevelser, og konkurransene – med andre og med seg selv. Flere av deltakerne er paralympiske medaljevinnere.

Gjennomføringen av Ridderrennet og Ridderuka er i stor grad basert på sponsorinntekter og andre bidrag fra det offentlige og private – samt stor dugnadsinnsats fra mange frivillige. Alle er viktige, men i særstilling står likevel fire «bærebjelker» som hele arrangementet hviler på: Forsvaret, Foreningen Ridderrennet, Norges idrettshøgskole og Beitostølen Helsesportsenter.

 

OM FORFATTERNE:

Tor Harald Skogheim er vokst opp tett på Beitostølen og Ridderrennet, og bor fortsatt i bygda. Han har gjennom flere tiår fartet vidt omkring i fjellheimen, brukes ofte som turleder og har skrevet flere turguider samt tallrike turartikler fra Valdres og Jotunheimen. Skogheim er utdannet lærer, og jobber nå som journalist i lokalavisa Valdres.

Inge Morisbak har vært ansatt ved Beitostølen Helsesportsenter siden starten 7. november 1970 og i de fleste av disse årene også vært tilknyttet Norges idrettshøgskole. Gjennom sin yrkeskarriere som idrettspedagog, leder for utdannings-, forsknings- og utviklingsarbeid og engasjement i idrett har han vært en viktig verdibærer og talsperson for fysisk aktivitet for mennesker med funksjonsnedsettelser. I 2010 fikk han Kongens Fortjenstmedalje i gull for dette arbeidet. Han er i dag seniorrådgiver ved Beitostølen Helsesportsenter.

Andre bøker om Oppslagsverk