Kunnskap i bevegelse

Norges idrettshøgskole 50 år

12. august 1968 åpnet statsminister Per Borten Norges idrettshøgskole med startpistol. 170 idrettsstudenter tok fatt på sin utdanning i naturskjønne omgivelser ved Sognsvann. I denne jubileumsboken kan du lese om den lange og svært omfattende prosessen før landet fikk sin idrettshøgskole, du får innblikk i de begivenhetsrike årene som fulgte – og du blir godt kjent med dagens NIH.

Du får møte sterke personligheter som bidro til at ideen ble en realitet. Det var faglige og personlige motsetninger som preget oppstarten, og disse avtok ikke etter at skolen ble åpnet. Likevel, NIH har igjennom 50 år fått en unik posisjon som landets ledende utdannings- og forskningsinstitusjon i idrettsvitenskap. I jubileumsåret har NIH rekordhøye søkertall og de faglig ansatte har ført skolen til publiseringstoppen.

Kunnskap i bevegelse. Norges idrettshøgskole 50 år er skrevet for tidligere og nåværende studenter og ansatte, for idrettsbyråkrater og -forskere, for alle som er interessert i institusjonshistorie, og for den idrettsinteresserte allmennhet. Velkommen inn.

Forfatter Dag Vidar Hanstad (f. 1962) er professor i sport management ved NIH. Han er tidligere håndballspiller og -trener, og sportsredaktør og kommentator i bl.a. Aftenposten. Hanstad har utgitt 13 bøker.

Bla i boka.

Andre bøker om