Gull verdt

– en fortelling om livsglede og menneskeverd

Flatås Lions er et lag for utviklingshemmede fotballspillere, eller som en av spillerne har uttalt: « … et fotballag for dem som ikke får være med på vanlige fotballag».

Helge Gudmundsen har i tolv år ledet fotballaget Flatås Lions. Laget, som består av utviklingshemmede spillere, ble først kjent for det norske folk gjennom NRK-dokumentaren «Løvene fra Flatåsen». Boka inneholder historier fra spillere og foreldre.

I boka Gull verdt – en fortelling om livsglede og menneskeverd, skriver Helge Gudmundsen om de erfaringene han har gjort seg som trener for utviklingshemmede fotballspillere. Vi følger spillerne gjennom latter og gråt, glede og frustrasjoner, men i alle sammenhenger er den viktigste leveregelen for Helge Gudmundsen og Flatås Lions at personen er viktigere enn prestasjonen.

Boka gir et innblikk i hvor mye utviklingshemmede gjennom idretten kan utvikle seg både som fotballspillere og mennesker. Men temaene i boka – livsglede og menneskeverd – er i bunn og grunn uavhengige av utviklingshemning. Boka gir rom for refleksjon rundt hvor viktig det er å se andre og selv å bli sett. Anders Krystad har skrevet forordet i boka.

NRK-reportasje om boka

 

Om forfatteren:

Helge Gudmundsen (f. 1951) har, i tillegg til sitt arbeid med Flatås Lions, også vært leder for fotballgruppa i Flatås IL og hatt tillitsverv både i Trøndelag Fotballkrets og Norges Fotballforbund. Helge har mottatt Tulipanprisen fra Lions Norge og Adresseavisens hedersrose for sitt arbeid med Flatås Lions. Til daglig arbeider Helge i NRK som programleder og prosjektleder i radio og TV. Helge er en populær og mye brukt foredragsholder for næringslivet, det offentlige, idretten og andre organisasjoner.

Helges hjemmesider finner du her.

 

Andre bøker om Fotball, Idretter

Best!

En fotballhistorie som aldri tar slutt