DVD: Tren deg tett!

DVD-en inneholder et 19-minutters treningsprogram for å forebygge og behandle urinlekkasje hos kvinner.

Undersøkelser viser at over 30 prosent av kvinner i alle aldre kan ha urinlekkasje når de hopper, løper, nyser, hoster eller ler. Tilstanden kan påvirke kvinners livskvalitet og deltakelse i sosiale aktiviteter, og er en viktig grunn til at mange kvinner slutter å være fysisk aktive.

Bekkenbunnsmusklene ligger nederst i bekkenet, omslutter urinrør, skjede og endetarm og danner gulvet i kroppen. Musklene skal gi støtte for indre organer i bekkenet og stenge av urinrør, skjede og endetarm ved alle økninger i buktrykk. En ikke-fungerende bekkenbunn kan gi urin-, luft- og avføringslekkasje, nedfall av blære, urinrør, skjedevegger, livmor og endetarm, smerter og seksuelle problemer. 

Dette treningsprogrammet er laget for at du skal trene på egenhånd eller foran PC-en, enten i en pause på jobben eller hjemme. Programmet inneholder tre serier med åtte nært opp til maksimale sammentrekninger av bekkenbunnsmusklene. I tillegg får du noen enkle øvelser for mage- og ryggmusklene i pausene mellom de tre seriene.

Spilletid: 19 minutter

Kari Bø er utdannet fysioterapeut og professor, dr. scient. ved Norges idrettshøgskole.

Andre bøker om DVD