Den coachende treneren

– om å coache viderekomne

Dette er den andre av tre bøker i serien Den coachende treneren. Denne boka omhandler det å være trener for dem som har holdt på noen år, og som etter hvert har funnet ut hvilke idretter de skal fortsette med.

INNHOLDSFORTEGNELSE HER.

Å være trener for denne gruppen stiller krav til mer kunnskap om utøverinvolvering, motivasjon, hvordan utøvere i ulike aldre vurderer seg selv og omgivelsene, og hvordan de responderer på de utfordringene de møter. Mange slutter dessverre med organisert idrett i 12–16-årsalderen, og håpet er at boka skal gi deg verktøyene som kan motivere barn og unge til fortsatt deltakelse.

Her er de tre bøkene i serien:

  • Den coachende treneren – om å coache begynnere
  • Den coachende treneren – om å coache viderekomne
  • Den coachende treneren – om å coache de som satser [Kommer]

 

Om forfatterne:

Frank Eirik Abrahamsen har dr. grad i Idrettspsykologi fra Norges idrettshøgskole (NIH). Han har fagansvar for trenerutdanningen ved NIH og sitter i styringsgruppen for coachingnettverket i NIF. Frank har publisert en rekke forskningsartikler og bøker, særlig på temaer rundt motivasjon, konsentrasjon og stressmestring. I sin tidligere jobb ved Olympiatoppen jobbet han i mange mesterskap, eksempelvis 4 OL og 4 Paralympiske leker. «Kundelista» omfatter etter hvert rundt 50 landslag. Det store nettverket i inn- og utland fremskaffer avgjørende kunnskap for trenere, utøvere og ledere. Frank er derfor en populær kurs og foredragsholder i og utenfor idretten.

Erlend Osborg Gitsø er utdannet statsviter og er sertifisert coach (PCC). Han var tidligere universitetslektor ved seksjon for coaching og psykologi ved NIH. Nå er han partner i Impaktor AS, der han jobber med ledertrening og coaching. Erlend er emneansvarlig for coachingdelen av NIHs topptrenerutdanning i samarbeid med Olympiatoppen og sitter i styringsgruppen for coachingnettverket i NIF. Han har vært med på å utvikle flere deler av idrettens lederutdanning, og han har jobbet med en rekke idretter, både på klubb- og forbundsnivå, gjennom foredrag, programmer og fagsamlinger, og har coachet både utøvere, trenere og ledere

Vil du kjøpe boka?

Idrettslag, idrettskretser, særforbund eller andre kursholdere vil få kvantumsrabatt hos Idrettsbutikken:

20 prosent rabatt ved kjøp av 20 eller flere bøker

25 prosent rabatt ved kjøp av 50 eller flere bøker

30 prosent rabatt ved kjøp av 100 eller flere bøker

Andre bøker om Barneidrett, Idretter, Utdanning

Best!

En fotballhistorie som aldri tar slutt