Ny utgave: Den coachende treneren

– om å coache begynnere

Den coachende treneren – om å coache begynnere, den første av tre bøker i serien «Den coachende treneren», handler om det å være trener for dem som nylig har startet med idrett. I denne 2. utgaven er det gjort noen mindre endringer og oppdateringer i teksten.

INNHOLDSFORTEGNELSE HER.

Å jobbe godt med nybegynnere er en viktig oppgave. En god trener legger grunnlaget for aktiv deltakelse og kan gi motivasjon og glede til en videre idrettskarriere. Boka tar for seg selve fundamentet for en trygg trenerrolle og et godt samarbeid med foreldrene. Viktige temaer som motivasjon og kommunikasjon blir gjennomgått, med eksempler fra ulike idretter.

Her er de tre bøkene i serien:

  • Den coachende treneren – om å coache begynnere
  • Den coachende treneren – om å coache viderekomne
  • Den coachende treneren – om å coache de som satser [Kommer]

Om forfatterne:

Frank Eirik Abrahamsen har både lærerutdanning og doktorgrad i idrettspsykologi. Han er ansvarlig for trenerstudiet ved Norges idrettshøgskole (NIH) og sitter i styringsgruppen for coachingnettverket i Norges idrettsforbund. Frank har publisert en rekke forskningsartikler og har vært medforfatter av flere bøker, spesielt innenfor fagområdene motivasjon, konsentrasjon og stressmestring. Han har arbeidet ved Olympiatoppens avdeling for idrettspsykologi siden 2006. På «kundelista» der har han hatt utøvere og trenere fra ca. 45 ulike landslag. Dessuten har han flere år bak seg som kroppsøvingslærer i barneskolen og begynte som fotballtrener allerede som 15-åring.

Erlend Osborg Gitsø er utdannet statsviter og er sertifisert coach (PCC). Han var tidligere universitetslektor ved seksjon for coaching og psykologi ved NIH. Nå leder han faggruppen Prestasjonsledelse i konsulenthuset VardeHartmark, der han jobber med ledertrening og coaching. Erlend er emneansvarlig for coachingdelen av NIHs topptrenerutdanning i samarbeid med Olympiatoppen og sitter i styringsgruppen for coachingnettverket i Norges idrettsforbund. Han har vært med på å utvikle flere deler av idrettens lederutdanning, og han har jobbet med en rekke idretter, både på klubb- og forbundsnivå, gjennom foredrag, programmer og fagsamlinger, og har coachet både utøvere, trenere og ledere.

 

Vil du kjøpe boka?

Idrettslag, idrettskretser, særforbund eller andre kursholdere vil få kvantumsrabatt hos Idrettsbutikken:

20 prosent rabatt ved kjøp av 20 eller flere bøker

25 prosent rabatt ved kjøp av 50 eller flere bøker

30 prosent rabatt ved kjøp av 100 eller flere bøker

Andre bøker om Barneidrett, Utdanning