Best?

Den siste boka i trilogien om den lovende fotballspilleren Tom Sunne-Mathisen starter med landslagsdebuten. Etter den tar karrieren hans av, og klubber i både inn- og utland melder sin interesse.

På «hjemmebane» tas også forholdet hans til Sofie til nye høyder. Midt oppi all suksessen oppdager Tom at det stilles krav og forventninger til ham. Alle valgsituasjonene gjør at han modnes og vokser i takt med framgangen. Men av og til er veien inn i en voksen verden litt humpete …

De to første bøkene i trilogien, «Best i byen» (2008) og «Best i landet» (2009), har gitt ungdommer både leselyst og innsikt i målbevisste fotballspilleres hverdag, utvikling og drømmer.

 

Om forfatterne:

Torbjørn Moen (f. 1961) har tidligere gitt ut et titalls bøker for barn og unge. Han har skrevet framtidsthrillere, metaromaner, rockeromaner og nå også fotballromaner for ungdom. Alle bøkene hans er ispedd ung og ofte litt «fomlende» forelskelse og romantikk. Flere av bøkene er gitt ut i både Tyskland og Danmark. Når det gjelder de praktiske fotballferdighetene, har «2ben» lang erfaring fra TV-titting og som støttespiller innenfor barne- og ungdomsfotballen.

Pål Arne Johansen (f. 1977) er for tiden leder for prosjektet «Verdens Beste» i Norsk Toppfotballsenter ved siden av studier på Norges idrettshøgskole. Han har tidligere jobbet som trener i Lyn, på Norges Toppidrettsgymnas og på det norske kvinnelandslaget. Dette er den sjette fotballboka «Paco» er medforfatter på. Han har selv spilt på både kretslag, regionslag og i toppfotballen i Norge og har, som Tom, vært både fortvilet og forelsket …

Andre bøker om Fotball